Sajtóközlemény - Társasházak tűzvédelme

Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Hivatal
H-1081 Budapest, Dologház utca 1.; *: 1443 Budapest, Pf.: 154
Tel: (36-1) 459-2412; Fax: (36-1) 459-2438; e-mail: fki.hivatal@katved.gov.hu

 
 
SAJTÓKÖZLEMÉNY
 
 
Ne várja meg, míg a tűzoltók mennek ki önhöz!
 
A katasztrófavédelem egész évben ellenőrzi, mennyire tartják be a társasházakban a tűzvédelmi előírásokat. Szeptember közepén egy háromnapos akció keretében minden lakástulajdonos, bérlő, közös képviselő, lakásszövetkezeti tag és érdeklődő számára lehetőség nyílik arra, hogy közvetlenül forduljon a katasztrófavédelemhez a társasházak tűzvédelmével kapcsolatos kérdéseivel.
 
Ha valaki nincs tisztában azzal, hogy a társasházban hova szabad vagyonvédelmi rácsot felszerelni, hol lehet a kerékpárt tárolni, hova lehet kitenni a kukát, vagy éppen a virágot, az most a helyi katasztrófavédelmi kirendeltség nyílt napján választ kaphat. Három napon keresztül, szeptember 18. és 20. között minden nap 10 és 16 óra között az ország valamennyi kirendeltségén várják az érdeklődőket.
 
A tűzoltók egész évben sorra járják a társasházakat és ellenőrzik azok tűzvédelmi helyzetét. Ezeknek az ellenőrzéseknek a célja nem a bírságolás, hanem az épületben élők biztonságának javítása, azonban gyakran mégis több százezer forintos bírságot kell súlyos, vagy ismétlődő hibák miatt kiszabni. Tavaly mintegy háromszáz alkalommal riasztották a fővárosi tűzoltókat társasházban keletkezett tűzhöz. Idén eddig 210 ilyen eset volt, nagy valószínűséggel ezeknek egy részét meg lehetett volna előzni.
 
Bizonytalan a lakását érintő tűzvédelmi kérdéssel kapcsolatban? Ne várja meg, amíg a tűzoltók mennek ki ellenőrizni, vegyen részt a három nyílt napunk valamelyikén és tegye fel kérdését!
 
A kirendeltségeink az alábbi címeken érhetők el:
megye
ssz.
kirendeltség neve
cím
Budapest
1.
Észak-Budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség
Budapest 1035, III. ker. Vihar u. 3.
2.
Dél-Budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség
Budapest 1113, XI. ker. Tas vezér u. 9.
3.
Észak-Pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség
Budapest 1131, XIII. ker. Zsinór u. 8-12
4.
Közép-Pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség
Budapest 1081, VIII. ker. Dologház u. 3.
5.
Dél-Pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség
Budapest 1191, XIX. ker. Üllői út 235.

 Budapest, 2017. szeptember 12.

 
Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság