Polgármesteri köszöntő

 

geiger.jpg
 
Szeretettel köszöntök mindenkit Soroksár Polgármesteri Hivatalának honlapján.
Remélem, minden olyan közérdekű információt megtalál itt kerületünkről, mely megkönnyíti eligazodását szűkebb pátriánk történelmében, kultúrájában, infrastruktúrájában és nem utolsó sorban segítségére lesz abban, hogy szolgáltatásainkat a leghatékonyabban igénybe tudja venni. 

Az általános ismertetőkön túl bizonyítani szeretnénk, ügyfélbarát önkormányzatunk olyan szolgáltatást nyújt, mely közelebb viszi Önöket azon problémáik megoldásához, melyekkel hivatalunkhoz fordultak.

Engedjék meg, hogy Bródy András közgazdászt idézzem: "… az állampolgárok rossz közérzetének és jelentős mennyiségű elveszett idejének magyarázata is az elégtelen szolgáltatásban keresendő … ha a kereskedelem, a közlekedés és a hivatalok jobb szervezése révén a lakosság napi 1 óra fölösleges időmennyiséget megtakaríthatna, akkor ugyanaz a nemzeti jövedelem 25 százalékkal magasabb életminőséget jelentene". A működőképesség, a gördülékenység, a "létezik és (magas színvonalon) működik" olyan magától értetődő követelmények, melyek nélkül ma már nem képzelhető el egy modern önkormányzat. 

Mindannyian tudjuk, hogy a szolgáltatás színvonala hangulati tényező. Hiányosságai az adott hivatal pozitív megítélését folyamatosan veszélyeztetik. Valamennyien kerültünk már olyan helyzetbe, mikor nem tudtuk, hogy ügyeink intézése során mikor, kihez kell fordulnunk, ha pedig végre eljutottunk az illetékes elé, kiderült, hiányosak a papírjaink, szükségünk lenne okmánybélyegre, esetleg tanuk aláírására.  

Úgy gondolom, azt a segítséget, szolgálatkészséget, melyet Önkormányzatunk alkalmazottai igyekeznek biztosítani Önöknek ügyeik intézése során, honlapunkon megpróbáljuk mindenki számára hozzáférhető, hasznos információk közreadásával is alátámasztani. Remélem, a különböző menüpontok közt tallózva, akár már otthonukban megfelelő válaszokat kaphatnak esetlegesen felmerülő kérdéseikre, ezáltal hiánytalanul összekészíthetik a szükséges iratokat, és rögtön a megfelelő szakemberhez fordulhatnak Hivatalunkban.
Bízom benne, általános ismertetőink felkeltik érdeklődésüket és hasznos információkra lelnek tájékoztatóinkban.
 
Biztos vagyok benne, Önkormányzatunk honlapja révén kerületünk lakói jobban megismerhetik lakókörnyezetünket, a messzebbről idelátogató internetezők pedig kedvet kapnak ahhoz, hogy személyesen is felkeressenek minket, a hétköznapokon, ünnepi rendezvényeinken, megismerjék Soroksárt és mindazt, amire büszkék vagyunk.Geiger Ferenc
polgármester