logo
2024. április 17., szerda |
Rudolf napja

A tűzoltóság is segíti a rászoruló családokat Soroksáron

Füstérzékelőket és szén-monoxid-érzékelőket juttatott el valamennyi katasztrófavédelmi igazgatósághoz az Országos Tűzmegelőzési Bizottság. A katasztrófavédelem célja az, hogy erősítse az emberekben annak fontosságát, hogy aktívan részt vegyenek saját biztonságuk megteremtésében.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság legfontosabb célkitűzése a tűzmegelőzés, valamint a szén-monoxid-mérgezések megelőzése. Ennek érdekében nemcsak figyelemfelhívó kampányokat, előadás sorozatokat és képzéseket szervez a Bizottság, hanem lehetőségeihez mérten eszközöket is biztosít a családoknak ahhoz, hogy erősíthessék otthonuk biztonságát.

A testület jóvoltából már évek óta hagyomány, hogy a területi bizottságok kapcsolatba lépnek rászoruló családokkal, és kézzelfogható, konkrét segítséget, azaz eszközöket, füst- vagy szén-monoxid-érzékelőket adnak át nekik.

A fenti program keretében kereste meg a Soroksári Önkormányzatot a területileg illetékes Dél-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség XX. ker. Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság, hogy segítséget kérjen a rászorulócsaládok felkeresésében.

Önkormányzatunk szívesen vállalta, hogy segít az Tűzoltóságnak a nemes ügyben. A 3 db szén-monoxid- és 7 db füstérzékelőt Szabó Gyula a kerületi parancsnok adta át Bese Ferenc polgármesternek.

A Tűzoltóságnak köszönjük szépen a nagy értékű készülékeket.