logo
2024. július 17., szerda |
Endre, Elek napja

Ebösszeírás 2021

Tisztelt Ebtartók!

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-a alapján minden önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetőleg a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel három évente egy alkalommal köteles – a hivatkozott jogszabály 42/A. § (4) bekezdésben meghatározott tartalommal – ebösszeírást végezni és a közölt adatokat nyilvántartásba venni.

A törvényi rendelkezések értelmében az ebtartókat nyilatkozattételi kötelezettség terheli, amelyet elmulasztók – a törvény 43. § (1) bekezdése értelmében – állatvédelmi bírsággal sújthatók!

A kivethető állatvédelmi bírság alapösszege 75.000,- Ft.

Az ebösszeíró adatlapot ebenként 1 példányban kell kitölteni, majd a Polgármesteri Hivatalhoz az alábbi módok valamelyikén eljuttatni:

  • levélben, postai úton;
  • a Polgármesteri Hivatal bármelyik portáján, illetőleg az Újtelepi Ügyfélszolgálati Irodán kihelyezett gyűjtőládákba helyezve;
  • valamint elektronikus úton a hivatal@ph.soroksar.hu e-mail címre eljuttatva.

Az ebösszeíró adatlap elérhető a Polgármesteri Hivatal mindegyik portáján, illetőleg az Újtelepi Ügyfélszolgálati Irodán, továbbá letölthető a www.soroksar.hu weblapról. Az adatlap szükség esetén szabadon sokszorosítható.

Az ebösszeírás ideje: 2021. november 1. – 2022. március 31.

Tájékoztatjuk a kerületi ebtartókat, hogy 2013. január 1. napjától a négyhónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (mikrochippel) ellátva tartható. Kérjük, hogy a még meg nem jelölt ebeket szíveskedjenek állatorvosnál megjelöltetni!

Tájékoztatásul jelezzük továbbá, hogy Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata továbbra sem tervezi az ebrendészeti hozzájárulás bevezetését!

Köszönjük, hogy a kitöltött adatlapok megküldésével segítik munkánkat!

 Ebösszeíró adatlap