logo
2023. december 4., hétfő |
Barbara, Borbála napja

Előzetes időpontfoglalás szükséges az anyakönyvi ügyek intézéséhez

Tájékoztatjuk a Tisztelt Ügyfeleket, hogy anyakönyvvezetőink rendkívüli leterheltsége miatt szükségessé vált az előzetes időpontfoglalás bevezetése. Ezért 2022. július 1-jétől anyakönyvi ügyeiket kizárólag előzetes időpontfoglalást követően tudják intézni a Polgármesteri Hivatalban.

Anyakönyvvezetőink leterheltsége miatt kérjük, hogy anyakönyvi ügyekben elsősorban mindig a lakóhelyük szerint illetékes Polgármesteri Hivatalban szíveskedjenek érdeklődni!

 

Időpontfoglalásra az alábbi elérhetőségeken van lehetőség:

Telefon: 289-2210

Mobiltelefon: 06-30/955-7976 (Kizárólag munkaidőben hívható!)

E-mail: andrasi.ildiko@ph.soroksar.hu

saracz.aranka@ph.soroksar.hu

 

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a Polgármesteri Hivatal központi számán nem lehet időpontot foglalni!

Házasságkötési szándék bejelentése esetén időpontfoglaláskor kérjük tartsák szem előtt, hogy a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 4:7. § (2) bekezdése érelmében a házasságkötést az anyakönyvvezető csak a házasságkötési szándék bejelentését követő harminc nap utáni időpontra tűzheti ki. Ezen határidő alól indokolt esetben felmentés adható.

Fentiek értelmében a tervezett házasságkötés előtt legalább 30 nappal, felmentéshez szükséges alapos indok esetében a tervezett házasságkötés előtt legalább 15 nappal korábban szíveskedjenek felvenni a kapcsolatot az anyakönyvvezetőkkel.

Az ügyfélfogadás ideje alatt anyakönyvvezetőink telefonon nehezen érhetők el, ezért kérjük, hogy időpontfoglalás céljából lehetőség szerint ügyfélfogadási időn kívül, de munkaidőben szíveskedjenek telefonálni vagy e-mail útján szíveskedjenek felvenni a kapcsolatot az anyakönyvvezetőkkel; a Polgármesteri Hivatal munkarendje az önkormányzat honlapján elérhető. Az elektronikus levelek megválaszolására az e-mailek beérkezési, illetve azok fontossági sorrendjében kerül sor.

A kellemetlenségek elkerülése érdekében kérjük, hogy az egyeztetett időpontra pontosan szíveskedjenek érkezni. Amennyiben az ügyfél az előre egyeztetett időpontban nem jelenik meg és távolmaradásáról előzetesen nem tájékoztatta az ügyintézőket, részére soron kívüli időpontot nem áll módunkban kiadni, a többi ügyfél érdekében hátrébb soroljuk!

Szíves megértésüket köszönjük!