logo
2024. június 13., csütörtök |
Antal, Anett napja

Folytatódik az Önkormányzat által támogatott macska és eb ivartalanítási program

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. évben döntött arról, hogy a kutyák és macskák ivartalanításának költségét részben átvállalja. A programban azon kerületi lakó-, illetőleg tartózkodási hellyel, vagy XXIII. kerületi bérleményben élő, bérleti szerződéssel rendelkező állattulajdonosok vehetnek részt, akik az igénybejelentést megelőzően legalább 60 nappal már a kerületben lakóhelyet, tartózkodási helyet létesítettek, vagy bérleti szerződést kötöttek és nyilatkoznak, hogy az adott címen életvitelszerűen tartózkodnak.

 

A házi kedvencek ivartalanítási programjára az állattartóknak

a Polgármesteri Hivatal Hatósági és Adóosztályán

az állattartási, állatvédelmi ügyintézőnél

(1239 Budapest, Grassalkovich út 170. I. emelet 106.)

lehet személyesen jelentkezni.

 

Évente háztartásonként legfeljebb egy macska és egy eb ivartalanítási műtétjét támogatja az önkormányzat. A program keretében az ivartalanítás költségének 70 %-át az önkormányzat (30 %-át az állattartó) téríti meg.

A támogatott ivartalanítási műtétet kizárólag az az állatorvos végezheti, akivel az Önkormányzat megállapodást kötött.

A kérelmek teljesítése a beérkező igénybejelentések sorrendjében, folyamatosan történik, az önkormányzat költségvetési rendeletben meghatározott pénzügyi keretén belül.

A szerződött, műtétet elvégezni jogosult állatorvosokról, a műtéti költségekről, a jogosultsági feltételek igazolásáról a Polgármesteri Hivatal Hatósági és Adóosztályán lehet érdeklődni az állattartási, állatvédelmi ügyintézőnél (Telefon: 289-2100/373-as mellék). Az igénybejelentő nyomtatvány elérhető az ügyintézőnél, illetve letölthető a Hivatal honlapjáról.

 

Folytatódik az Önkormányzat által támogatott macska és eb ivartalanítási program