logo
2024. április 18., csütörtök |
Andrea, Ilma napja

Rajzverseny és verspályázat a KEF szervezésében

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Kábítószerügyi Egyeztető Fóruma rajzversenyt és verspályázatot hirdet a soroksári felső tagozatos általános iskolás gyermekek számára.

A pályázat célja:

A kábítószer elleni küzdelem nemzetközi napját 1988. június 26-tól tartják világszerte. Magyarországon 1997. óta minden évben szerveznek tájékoztató, felvilágosító rendezvényeket a szenvedélybetegségekkel foglalkozó szervezetek.

Az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala (UNODC) minden évre megfogalmazza a nap témáját.

A kampány célja, hogy információt nyújtson, különösen a fiataloknak a kábítószer-fogyasztás egészségre káros hatásairól, felhívja a figyelmüket egészségük megóvásának fontosságára.

A 2021. évi téma: „Ossz meg tényeket a drogokról, ments életeket”

A Kábítószer-ellenes világnap alkalmából fel kívánjuk hívni a figyelmet a szerhasználat mentális és egészségügyi kockázataira, az egyénre gyakorolt közvetett és közvetlen hatásaira.

Olyan pályaművek elkészítését várjuk, amely a kábítószer, a drogok (legális, illegális) használatának megelőzésére, elutasítására ösztönöz és a szerhasználat veszélyeire mutat rá.

Rajzold le, verseld el,

szerinted hová vezetnek a drog és az alkohol fogyasztás, a dohányzás és a többi szenvedélybetegség?

vagy

milyenek a mindennapos függőségek hatásai (drog, dohányzás, alkohol, szerencsejáték, internet)

vagy

mutasd meg / mondd el, hogy lehet eltölteni a szabadidődet káros szenvedélyek nélkül!

 

A versenyre felső tagozatos tanulók nevezhetnek be.

A pályázaton csak eredeti rajzokat / verseket tudunk fogadni.

Pályázni A3-as vagy A4-es méretű rajzlapon, szabadon választott rajz- és festéstechnikával készített képpel, illetve saját verssel lehet.

A pályázathoz mellékelni kell az alkotó adatait – név, életkor, lakcím, iskola neve, osztály, valamint a szülői nyilatkozatot: „XY pályázó szülőjeként beleegyezem a pályamű benyújtásába, bemutatásába.” – szülő aláírása

 

Az elkészített műveket legkésőbb 2021. július 12-ig kérjük a következő címre beküldeni: kef@ph.soroksar.hu

 

 

Díjazás:

A beérkezett pályaműveket a www.soroksar.hu honlapon tesszük közzé. 3 tagú zsűri kategóriánként (rajz, vers) 1-1 versenymű alkotóját díjazza értékes nyereménnyel.

Internetes szavazáson kategóriánként 1-1 pályamű pedig a közönségszavazat győztese lehet, akik szintén díjazásban részesülnek.