logo
2023. október 5., csütörtök |
Aurél napja

Tájékoztatás vendéglátóhelyet üzemeltetők részére

Tájékoztatjuk a vendéglátó egységek üzemeltetőit, hogy jogszabály változás miatt a turisztikai térségek fejlesztésének állami feladatairól szóló törvény végrehajtásáról szóló 235/2019. (X. 15.) Korm. rendelet 6/A. § (1) alapján az adatszolgáltatásra kötelezett vendéglátó üzletet üzemeltető köteles a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ üzemeltetője által e célra működtetett elektronikus felületen a későbbi adatszolgáltatás érdekében a regisztrációt elvégezni.

Fenti kormányrendelet 2. § 15. pontja értelmében adatszolgáltatásra kötelezett vendéglátó üzlet: az a vendéglátó üzlet, amely nyugtaadási kötelezettségének pénztárgéppel köteles eleget tenni a pénztárgépek műszaki követelményeiről, a nyugtakibocsátásra szolgáló pénztárgépek forgalmazásáról, használatáról és szervizeléséről, valamint a pénztárgéppel rögzített adatok adóhatóság felé történő szolgáltatásáról szóló rendelet alapján.

Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központban a regisztrációt a tevékenység megkezdésétől számított 5 napon belül, illetve a vendéglátó tevékenységet már 2021. november 1. napján ellátók 2021. november 1. napjával kötelesek megkezdeni a regisztrációt.

A vendéglátó üzlet üzemeltetőjének olyan vendéglátó szoftvert kell alkalmaznia, mellyel a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ felé adatot tudnak szolgáltatni 2022. július 1. napjától. Az alkalmazható vendéglátó szoftverekről további információ a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ oldalon fog megjelenni: https://info.ntak.hu

A fentiekre tekintettel felhívjuk az adatszolgáltatásra kötelezettek figyelmét, hogy a jogszabályban előírt kötelezettségüknek tegyenek eleget, és a regisztráció megtörténtét Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Hatósági és Adóosztálya felé dokumentumokkal igazolni szíveskedjenek.

A tájékoztatással kapcsolatos kérdések esetén személyesen (1239 Budapest, Grassalkovich út 170. sz. alatt) ügyfélfogadáskor vagy telefonon érdeklődhet a következő telefonszámon: 289-21-00/320, 330 és 356 mellék.

Ügyfélfogadás rendje: Hétfő: 14.00 – 18.00, Szerda: 8.00 – 16.30, Péntek: 8.00 – 12.00

Szíves együttműködésüket ezúton is köszönjük!