logo
2024. április 18., csütörtök |
Andrea, Ilma napja

Tájékoztató a központi statisztikai hivatal 2022. évi adatfelvételeiről

Tájékoztatom a Tisztelt Soroksári Lakosokat, hogy a Központi Statisztikai Hivatal Budapest XXIII. kerületben

  • évben folyamatos (havi rendszerességű) adatfelvételt végez „Munkaerő-felmérés” témakörben,
  • február 24 – 2022. április 30. napja között „Háztartási, költségvetési és életkörülmény” adatfelvételt hajt végre,
  • április hónaptól folyamatos, havi rendszerességű adatfelvételt végez „Életkörülmény” témakörben,
  • április – 2022. június hónapjai között a Háztartások Információs és Kommunikációs Technológiai eszközhasználatáról végez felmérést,
  • április, július és október, valamint 2023. január hónapjaiban (negyedéves gyakorisággal) pedig „Lakosság utazási szokásai” témában adatfelvételt végez.

Az adatszolgáltatásra a Központi Statisztikai Hivatal levélben kéri fel az érintetteket, melyre a válaszadás önkéntes és név nélkül történik. A válaszadásra kijelölt háztartások kiválasztása véletlenszerű mintavétellel történik az ország különböző településein.

Az adatfelvételekből származó eredmények nélkülözhetetlenek a társadalom jellemzőinek feltérképezésében.

Az összeírási munkát a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. (Statek Kft.) fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik.

A Munkaerő-felmérés témájú adatszolgáltatásra felkért személyeknek – az adatfelvételt végzőkkel való személyes találkozás lehetősége mellett – lehetőségük van a telefonon keresztüli válaszadásra is.

A „Háztartási, Költségvetési és Életkörülmény” adatfelvételszolgáltatásra felkért személyek a személyes felkeresés és a telefonon történő adatszolgáltatás mellett a kérdőíveket weben történő önkitöltésével is eleget tehetnek a felkérésnek.

A járványügyi helyzetre való tekintettel javaslom, hogy az adatszolgáltatásra felkért kerületi lakosok lehetőség szerint a weben történő önkitöltést részesítsék előnyben, amely adatfelvétel esetén ez nem lehetséges, éljenek a telefonos adatszolgáltatás lehetőségével.

Az adatfelvételekkel kapcsolatban a Központi Statisztikai Hivatal munkatársai munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30 óra között, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a +36 80 200-766-os (3-as mellék) telefonszámon, illetve a lakinfo@ksh.hu email címen adnak további felvilágosítást.