logo
2024. április 18., csütörtök |
Andrea, Ilma napja

TÁJÉKOZTATÓ A KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL 2023. ÉVI ADATFELVÉTELEIRŐL

Tájékoztatom a Tisztelt Soroksári Lakosokat, hogy a Központi Statisztikai Hivatal Budapest XXIII. kerületben
2023. évben folyamatos (havi rendszerességű) adatfelvételt végez „Munkaerő-felmérés” és kiegészítő felvételei témakörben, valamint „Életkörülmény Adatfelvétel” témakörben,
2023. január – március hónapjai között Felnőttképzési adatfelvételt végez
2023. február 15. és április 30. napjai között adatfelvételt végez „Európai Jövedelmi és Életkörülmény Adatfelvétel” témakörben
2023. április, július és október, valamint 2024. január hónapjaiban (negyedéves gyakorisággal) adatfelvételt végez „Lakosság utazási szokásai” témában,
2023. április – 2023. június hónapjai között a Háztartások Információs és Kommunikációs Technológiai eszközhasználatáról végez felmérést.

Az adatszolgáltatásra a Központi Statisztikai Hivatal levélben kéri fel az érintetteket, melyre a válaszadás önkéntes és név nélkül történik. A válaszadásra kijelölt háztartások kiválasztása véletlenszerű mintavétellel történik az ország különböző településein.

Az adatfelvételekből származó eredmények nélkülözhetetlenek a társadalom jellemzőinek feltérképezésében.

Az összeírási munkát a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. (Statek Kft.) fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik.

A Központi Statisztikai Hivatal kéri, hogy az adatszolgáltatásra felkért kerületi lakosok lehetőség szerint a weben történő önkitöltést részesítsék előnyben, amely adatfelvétel esetén ez nem lehetséges, éljenek a telefonos adatszolgáltatás lehetőségével.

Az adatfelvételekkel kapcsolatban a Központi Statisztikai Hivatal munkatársai munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30 óra között, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a +36 80 200-766-os (3-as mellék) telefonszámon, illetve a lakinfo@ksh.hu email címen adnak további felvilágosítást.

 

 dr. Szabó Tibor
         jegyző

 

Európai jövedelmi és életkörülmény adatfelvétel

Munkaerő-felmérés