logo
2024. április 18., csütörtök |
Andrea, Ilma napja

TÁJÉKOZTATÓ A KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL ÁLTAL VÉGZETT „MIBŐL ÉLÜNK” CÍMŰ ADATFELVÉTELRŐL

Tájékoztatom a Tisztelt Soroksári Lakosokat, hogy a Magyar Nemzeti Bank megbízásából a Központi Statisztikai Hivatal Budapest XXIII. kerületben 2023. december 18-ig hajtja végre a háztartások vagyoni helyzetének, jövedelmi viszonyainak, fogyasztási és megtakarítási szokásainak feltárására irányuló „Miből élünk?” című adatfelvétel negyedik hullámát.

Az adatszolgáltatásra a Központi Statisztikai Hivatal levélben kérte fel az érintetteket, melyre a válaszadás önkéntes és név nélkül történik. A válaszadásra kijelölt háztartások kiválasztása véletlenszerű mintavétellel történt az ország különböző településein.

A 2023. október 2. napjától induló terepmunka során fényképes igazolvánnyal rendelkező összeírók keresik fel a kijelölt címeket, akik közreműködésével december 18. napjáig személyes vagy telefonos válaszadásra, valamint internetes önkitöltésre van mód. A válaszadás önkéntes.

Az interneten válaszolóknak 10.000,- forintos, az interjús kikérdezésben résztvevőknek 5.000.- Ft értékű vásárlási utalványt juttat el a KSH postai úton.

A felmérést az Európai Központi Bank koordinálja, és az Európai Unió tagországai vesznek részt benne. Az országok összehasonlítható adatai hozzájárulnak a hatékonyabb pénzügyi döntések meghozatalához.

A KSH a lakosság részére hétköznapokon hétfőtől csütörtökig 8.00 és 16.30 óra, pénteken 8.00 és 14.00 óra között a +36 80 200 766-os (3-as almenü) ingyenes zöld számon ad további felvilágosítást, valamint fordulhatnak hozzá a lakinfo@ksh.hu e-mail címen is. Az adatfelvétellel kapcsolatosan a www.ksh.hu/mibolelunk internetes oldal nyújt bővebb tájékoztatást.

 

 dr. Szabó Tibor
 jegyző

Tájékoztató