logo
2024. május 20., hétfő |
Bernát, Felícia napja

Tájékoztató a szünidei gyermekétkeztetés igénybevételének lehetőségéről

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata 2021/2022-es tanév évközi tanítási szüneteiben az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően biztosítja a szünidei gyermekétkeztetés igénybevételének lehetőségét.

Az étkeztetést azok a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek vehetik igénybe, akiknek hátrányos, vagy halmozottan hátrányos helyzete az azt megállapító határozat alapján az étkeztetés megkezdését megelőző harmincadik napon fennáll.

Az igénybevétel lehetőségéről az érintettek -a Szociális és Köznevelési Osztály által- postai úton is értesültek, melynek mellékleteként megküldésre kerül az igénybevételhez szükséges formanyomtatvány.

A nyomtatvány kitöltésében a kerületi Szociális és Gyermekjóléti Intézmény munkatársai igény szerint segítséget nyújtanak.

A 2021/2022-es tanítási év évközi szüneteiben az alábbi munkanapokra igényelhető szünidei gyermekétkeztetés:

  • az őszi szünetben október 25-tól 2021. október 29-ig: (5 munkanapra)
  • a téli szünetben december 22-től 2021. december 31-ig: (7 munkanapra)
  • a tavaszi szünetben április 14-től 2022. április 19-ig: (2 munkanapra)

Az ebéd átvételének helyszíne: Grassalkovich Antal Általános Iskola

      1239 Budapest, Hősök tere 18-20.

Az ebéd átvételének időpontja: munkanapokon 11.00 és 13.00 óra között

Az ebédet előre csomagolt készétel formájában, elvitellel biztosítja az Önkormányzat az előzetesen kitöltött és leadott formanyomtatványon igényelt munkanapokon.

A szünidei gyermekétkeztetésre vonatkozó nyilatkozatok – az évközi szünet időtartam kivételével – a nevelési, tanítási év során bármikor folyamatosan benyújtható, illetve módosítható.

Kérjük a Tisztelt Szülőt/Törvényes képviselőt, hogy az igénylőlap kitöltésekor szíveskedjen ellenőrizni a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermek(ek) vonatkozásában – a határozattal megállapított hátrányos, valamint halmozottan hátrányos helyzet fennállásának időtartamát. Amennyiben annak időtartama lejárt, gondoskodjon az új kérelem benyújtásáról. A rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény ismételt megállapítása, valamint a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzet fennállásának megállapítása iránti kérelmét a 1239 Budapest, Hősök tere 12. szám alatt lévő Szociális és Köznevelési Osztályon, valamint Újtelepi Ügyfélszolgálati Irodában (1237 Budapest, Újtelep út 2.) ügyfélfogadási időben nyújthatja be.