logo
2024. április 22., hétfő |
Csilla, Noémi napja

Véradó Nap a Galéria’ 13-ban

                                  

    Tisztelt Véradók!

Idén már 4. alkalommal szeretnénk megrendezni a Soroksár Önkormányzata Véradó Napját. A sajnálatos járványhelyzet ellenére is célul tűztük ki e nemes feladatot annak érdekében, hogy ezzel is támogatást tudjuk nyújtani a rászoruló betegeknek.

 

Időpont:  2021. április 19. (hétfő) de. 9.30 – 12.30 óra között 

Helyszín: Galéria’ 13. épülete (1238 Bp. Hősök tere 13.)Hősök ter

 

A Nemzeti Népegészségügyi Központ 2020. március 24-én kiadott és azóta is változatlanul fenntartott állásfoglalását, amely szerint a véradásokhoz igénybe vehetők a települések közművelődési intézményeinek közösségi terei, ill. egyéb önkormányzati épületek. Hangsúlyozták, hogy a véradási eseményeket úgy kell megszervezni, hogy annak során a véradók és a szakdolgozók biztonsága egyaránt biztosítva legyen.

Az Országos Vérellátó Szolgálat a biztonsági előírások betartása érdekében kiadott közleményében első helyen említi, hogy a véradás helyszínére történő belépés előtt munkatársaik biztosítják a kézfertőtlenítés lehetőségét, a testhőmérőzés után sebészi maszkot osztanak a véradók számára és rendszeresen fertőtlenítik a munkafelületeket.

Úgy ítéljük meg, hogy a Galéria’ 13 épülete teljes mértékben megfelelő és a járvány szempontjából biztonságos helyszínül szolgálhat a véradás lebonyolításához. Kérjük és várjuk minden önkéntes jelentkezését, aki a járványhelyzet ellenére is önzetlenül segíteni kíván embertársain!

Budapest, 2021. április 6.

                                                                                 Köszönöm!

 

                                                                                                                   Bese Ferenc

                                                                                                                     polgármester