logo
2024. április 18., csütörtök |
Andrea, Ilma napja

Bemutatkozik Dr. Csiba Gábor, az ESZI új igazgatója

Saját szavaival mutatkozik be Dr. Csiba Gábor, a Dr. Nádor Ödön Egészségügyi Intézmény új igazgatója.

 

Tisztelettel köszöntöm Önöket.

Dr. Csiba Gábor vagyok az Intézmény új vezetője.

Nyolc gyermekes orvos családban születtem, Sajószentpéteren.
Az iskoláim elvégzését követően Miskolcon vállaltam munkát, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházban.

Az Egyetem előtt egy évet dolgoztam műtősfiúként és talán ez volt életem egyik leghasznosabb éve, mert megismertem annak az intézménynek a „hátsó udvarát” is, amelynek később a vezetője lettem.

Orvosként, sebészként és baleseti sebészként dolgoztam a kórházban, amelynek előbb orvos-igazgatója, majd később főigazgatója lettem. Eddig összesen 25 esztendőt dolgoztam vezetőként a magyar egészségügyben.

Ahhoz, hogy az ember jó vezető legyen szükséges, hogy megfelelő képzettséggel is rendelkezzen. Ezért lettem az orvoslás mellett szakközgazdász, szakjogász és egészségügyi menedzser.

Vezetői munkám során nemcsak az egykori kórházam napi feladatait kellett ellátni, hanem az intézmény folyamatos fejlesztésén is nap mint nap munkálkodni kellett.
Az ott eltöltött 25 év alatt a miskolci Megyei Kórház az ország legnagyobb és egyik legmodernebb egészségügyi intézményévé nőtte ki magát.

Vezetésem alatt végrehajtottunk egy fejlesztési programot, amelynek eredményeként szakmailag jól strukturált, modern környezetben gyógyulhatnak a betegek.
Ez volt a Csillagpont projekt.

Azt is meg kell említenem, hogy ez az intézmény azon kevés kórházak közé tartozik, amelynek nem volt és jelenleg sincs adóssága, mindig konszolidáltan működött.

A több mint 3000 dolgozót foglalkoztató kórházban nemcsak a gyógyítás, hanem a munkavégzés körülményei is európai szintűek, jó ott dolgozni.

A soroksári Dr. Nádor Ödön Egészségügyi Intézmény vezetésében ezeket a tapasztalatokat, az évek során kialakult szakmai kapcsolatokat és ismereteket szeretném hasznosítani.

„A jót megtartom, a hibát kijavítom és a rosszat elvetem”.

Ezzel a mondattal szeretném bemutatni Önöknek vezetői hitvallásomat.

Intézményünk szakmai struktúrájában változásokat tervezek. Meglátásom szerint ortopédiára, sebészetre és szűrési programokra lenne szükség.

A folyamatban lévő fejlesztések közül kiemelem a röntgen készülék telepítését és üzembehelyezését, valamint a szemészet speciális vizsgálóberendezésének beüzemelését.

Ezek a feladatok nemcsak egy készülék bekapcsolását jelentik, hanem azok működtetéséhez tartozó NEAK finanszírozás megszerzését is.

Úgy kell működtetni a soroksári egészségügyi intézményt, hogy lehetőség szerint minden beteg a lehető legrövidebb idő alatt a lehető legközelebb, azaz itthon kaphassa meg a betegségének megfelelő kezelést.

Ezen kívül van egy Nagy Célunk, mely közös az Önkormányzattal és a Polgármester Úrral, ez az új szakrendelő, egészségügyi központ létrehozása, szakmai kialakítása és működtetése.

Ezekhez a célokhoz kérem a helyi Polgárok, a Kollégák és az Önkormányzat támogatását, azért, hogy elmondhassuk: jó és biztonságos Soroksáron élni.”

 

Dr. Csiba Gábor