logo
2024. április 15., hétfő |
Anasztázia, Tas napja

Idősek nappali ellátása (Idősklub)

Egyedül érzi magát és szeretné kellemes környezetben, jó társaságban eltölteni szabadidejét?

Az idősek nappali ellátása a XXIII. kerületi lakóhellyel rendelkező, önmaguk ellátására részben képes időskorúakat hivatott szolgálni. Klubtagjaink részére lehetőséget biztosítunk a társas kapcsolatok kialakítására, szabadidejük hasznos eltöltésére. Célunk a családi gondoskodás pótlása szociális és mentális segítségnyújtás révén, a tétlenséggel járó káros hatások megelőzése, az egyedüllétük megszüntetése.

 

Hogyan igényelhető a szolgáltatás?

Önkéntesen, saját vagy törvényes képviselője kezdeményezésére. Az ellátásra vonatkozó igényét szóban, vagy intézményünkben írásban tudja jelezni.

A szolgáltatás térítésköteles, az igénybe vevő jövedelmétől függ. Részletes szabályozását a Budapest Főváros XXIII. Kerület Soroksár Önkormányzatának 18/2022. (VII.14.) rendelete a személyes gondoskodás keretébe tartozó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról (módosításokkal egységes szerkezetben) tartalmazza.

 

Szeretne részt venni programjainkról?

Klubtagjaink napjait személyre szabottan az érdeklődésüknek, igényüknek és állapotuknak figyelembevételével különböző előadások megszervezésével, programok és foglalkozások megtartásával igyekszünk kitölteni (agytorna, vetélkedők, ülő és frissítő torna, irodalmi délelőtt, játék-party, felnőtt mandala színező, bűnmegelőzési és egészség megőrző előadások, kirándulások, kulturális programok látogatásának megszervezése).

 

Segítségre szorul a személyi higiéné fenntartásában?

Kérés esetén a Klubban lehetőséget biztosítunk a tisztálkodásra, valamint a személyes ruházat tisztítására.

 

Problémát okoz az ebéd elkészítése?

A nappali ellátás keretén belül többletszolgáltatásként igény szerint az Önkormányzat napi kétszeri étkezést (tízórai és uzsonna) biztosít. Az étkezés igénybevétele nem kötelező. Az étkezés napi egyszeri vagy tízórai, vagy uzsonna étkezésre egyaránt igényelhető. Igénybe vehető továbbá napi egyszeri helyben fogyasztással történő meleg étel is.

 

Hol veheti igénybe a szolgáltatásunkat?

Amennyiben sikerült az érdeklődését felkeltenünk, kérjük, keressen bennünket az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

 

Elérhetőségeink

Szakmai vezető:       Cseténé Kiss Barbara

Cím:                           1238 Budapest, Grassalkovich út 104.

Telefon:                     +36 (1) 286-0263

E-mail:                      gondozoszolgalat@szgyi23.hu