logo
2024. április 15., hétfő |
Anasztázia, Tas napja

Ivartalanítási program

Folytatódik az Önkormányzat által támogatott
macska és eb ivartalanítási program

Előzzük meg együtt a nem kívánt állatszaporulatot!

 

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. évben döntött arról, hogy a kutyák és macskák ivartalanításának költségét részben átvállalja. A programban azon kerületi lakó-, illetőleg tartózkodási hellyel, vagy XXIII. kerületi bérleményben élő, bérleti szerződéssel rendelkező állattulajdonosok vehetnek részt, akik az igénybejelentést megelőzően legalább 60 nappal már a kerületben lakóhelyet, tartózkodási helyet létesítettek, vagy bérleti szerződést kötöttek és nyilatkoznak, hogy az adott címen életvitelszerűen tartózkodnak.

 

A házi kedvencek ivartalanítási programjára az állattartóknak
a Polgármesteri Hivatal Hatósági és Adóosztályán
az állattartási, állatvédelmi ügyintézőnél
(1239 Budapest, Grassalkovich út 170. I. emelet 105/A.)
lehet személyesen jelentkezni.

 Évente háztartásonként legfeljebb egy macska és egy eb ivartalanítási műtétjét támogatja az Önkormányzat. A program keretében az ivartalanítás költségének 70 %-át az önkormányzat (30 %-át az állattartó) téríti meg.
A támogatott ivartalanítási műtétet kizárólag az az állatorvos végezheti, akivel az Önkormányzat megállapodást kötött. Az ivartalanítási program megvalósítása (az ivartalanítási műtétek szakszerű és ellenőrizhető elvégzése) érdekében az Önkormányzat minden évben pályázatot hirdet a Budapest XXIII. kerület közigazgatási területén, vagy azzal közvetlenül határos településen praxist működtető állatorvosok részére. A két legkedvezőbb ajánlatot benyújtó állatorvosi praxissal egy évre szóló megállapodás kerül megkötésre. A 2023. augusztus 1. – 2024. július 31. közötti időszakra szerződött partnerek:

Medvet Mediterrán Kft. – Mediterrán Állatorvosi Rendelő
Dr. Ragkousis Dimitrios
Rendelő címe: 1203 Budapest XX. kerület, Téglagyártó út 11/C.
Telefon: 06-30/685-8651
Praxisengedély száma: 2297-PE/MÁOK


Terápia
Szolgáltató Bt. – Equipet Állatorvosi Rendelő
Dr. Lambertus Tamás
Rendelő címe: 2330 Dunaharaszti, Jókai Mór u. 34.
Telefon: 06-30/351-3690; 06-30/440-2519
Praxisengedély száma: 1418-PE/MÁOK

 

A kérelmek teljesítése a beérkező igénybejelentések sorrendjében, folyamatosan történik, az önkormányzat költségvetési rendeletben meghatározott pénzügyi keretén belül.

A műtéti költségekről, a jogosultsági feltételek igazolásáról a Polgármesteri Hivatal Hatósági és Adóosztályán lehet érdeklődni az állattartási, állatvédelmi ügyintézőnél (Telefon: 289-2100/373-as mellék). Az igénybejelentő nyomtatvány elérhető az ügyintézőnél, illetve letölthető a Hivatal honlapjáról.

 

Budapest Főváros XXIII. kerület
Soroksári Polgármesteri Hivatal
Hatósági és Adóosztály