logo
2024. július 17., szerda |
Endre, Elek napja

Polgármesteri köszöntő

Tisztelt Látogatók! Kedves Soroksáriak!

Szeretettel köszöntöm Önöket Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának hivatalos honlapján. Büszkén valljuk, hogy Soroksár nem csak egy átlagos kertváros, nem csupán a főváros egyik kerülete, hanem egy olyan hely, ahova jó hazatérni.

Mi, Soroksáriak büszkék vagyunk a múltunkra, az egyedi és színes kultúránkra, építészeti remekeinkre, valamint a kerület rendkívüli és páratlan földrajzi adottságaira. A tökéletes kertvárosi hangulattal, és a sok száz évre visszanyúló kulturális és történelmi hagyományaival, Soroksár a főváros egyik legérdekesebb színfoltja. Mind az itt lakó emberek, mind az idelátogatók számára színes programokat, kirándulási és sportolási lehetőségeket, valamint sajátos kulturális eseményeket tartogat egész évben a kerület.

Ugyanakkor Soroksár nem pusztán egy település. A kerület igazi arcát az itt élő emberek adják. Ez az a hely, ahol a szomszédok ismerik, segítik, és támogatják a másikat, ahol a kerület különböző részein élők barátként üdvözlik egymást, és ahol a közösség építése és fenntartása nem csak pusztába kiáltott szó, hanem valóság.

Ennek a rendkívüli közösségnek a tagjai a legutóbbi önkormányzati választáson azzal tiszteltek meg, hogy rám bízták a kerület vezetését. Az üzenet egyértelmű volt: új lendületet hozni a kerület életébe, úgy, hogy az itt élő emberek számára fontos értékeket megőrizzük.

Polgármesterként és soroksáriként a célom, hogy egy modern, élhető kerületet alakítsunk ki, amely a lakosság minden igényét, és szükségleteit kielégíti, miközben a hagyományokat tiszteletben tartja. Soroksár olyan hely, ahol a nagyvárosi modern élet keveredik a kertváros minden pozitívumával, ahol a belváros zaja elcsendesül, és átalakul tiszta, zöld környezetté, ahol öröm családot alapítani, és jó élni.

Honlapunkon is igyekszünk bemutatni a Soroksárra jellemző egyedi hangulatot, a kerület történelmét, a minket jellemző kulturális sokszínűséget, valamint a lakosságot érintő fontos eseményeket és híreket.

Remélem, hogy a böngészés során közelebbről is megismeri a kerület életét. Igyekszünk hiteles és naprakész információkkal segíteni a mindennapjait.

Üdvözlettel

Bese Ferenc
polgármester