logo
2024. április 18., csütörtök |
Andrea, Ilma napja

Székelyudvarhely

Székelyudvarhely

A hivatalos kapcsolatfelvételre 1998-ban került sor.

A Székelyudvarhelyiek rendszeresen meghívást kapnak soroksári rendezvényekre, kisebb-nagyobb küldöttségekkel részt is vesznek azokon. A Galambos János Zeneiskola felvette a kapcsolatot a Székelyudvarhelyi Dr. Palló Imre Zene-, és Művészeti Iskolával, 2003-ban fel is léptek növendékeik a Galambos János Zenei – Napokon. Ez alkalommal a zeneiskola hangszereket ajándékozott a székelyudvarhelyi iskolának.

A Török Flóris Általános Iskola felvette a kapcsolatot a Móra Ferenc Általános Iskolával, és a diákok között kölcsönös látogatásokra került sor. Soroksár Önkormányzata ezeket a látogatásokat is támogatta anyagilag.

A BKIK XXIII. kerületi tagcsoportja minden évben szervez szakmai utazást, melynek keretében nagy létszámmal vesznek részt a Szejke-Napokon.

Székelyudvarhely városát 2005. nyarán árvíz sújtotta. A károk enyhítésére a képviselő-testület 2 millió forintos támogatást szavazott meg. Az önkormányzati támogatás mellett a polgármester, a képviselők és a hivatali dolgozók gyűjtésének eredményeképpen további közel fél millió forint gyűlt össze. Az összeg átutalását igazoló okiratot, valamint az élelmiszeradományokat Geiger Ferenc polgármester egy delegáció élén személyesen vitte el a testvérvárosba.