logo
2024. július 13., szombat |
Jenő napja

Tájékoztató a Tündérkert területével kapcsolatos fejlesztésekről

Tájékoztató a Tündérkert területével kapcsolatos fejlesztésekről

 
A Fővárosi Közgyűlés közterületek komplex megújítására, valamint közösségi célú városrehabilitációs programok megvalósítására meghirdetett pályázata segítségével elkezdődhetett a Molnár-szigeti volt napközis tábor fejlesztése. Elsőként megvalósult 2014-ben a „Tündérkert” projekt „A” üteme. Az „A” ütem keretében megtörtént a volt csárda épületének funkcióváltása, felújítása, többfunkciós kültéri sportpálya épült, a központi részen a Duna felőli oldalon lecserélésre kerültek a régi betonkerítések korszerű, környezetbe illő, áttört kerítésekre, fűszerkert, virágoskert kialakítására is sor került, valamint jelentős növénytelepítés is történt. Ugyan nem a projekt részeként, de a fejlesztéshez kapcsolódóan a volt napközis tábort határoló betonkerítés a Meder utcai szakaszon is lecserélésre került, valamint épült egy szertár is.

A Fővárosi Közgyűlés közterületek komplex megújítására, valamint közösségi célú városrehabilitációs programok megvalósítására meghirdetett újabb pályázaton elnyert támogatásból 2016-ban megvalósult a
Molnár-szigeti „Tündérkert” továbbfejlesztése („B” ütem). A „B” ütemben kialakításra került egy 5 elemből álló kamasz játszótér, valamint a hozzá tartozó növénytelepítés (25 db díszfa, 3500 db cserje) és környezetrendezés (gyöngykavics burkolat, szegélyezés, füvesítés).

A Fővárosi Közgyűlés 2016. évben ismét pályázatot hirdetett városrehabilitáció keretében megvalósuló közterületek komplex megújítására, valamint közösségi célú városrehabilitációs programok megvalósítására. A Tündérkert Projekt „A” és „B” ütemben megvalósult elemeihez illeszkedve, a fejlesztés következő ütemeként újabb pályázatot nyújtottunk be a Tündérkert területének, valamint környezetének továbbfejlesztésére. A pályázati anyagban a megkezdett fejlesztések folytatásaként az alábbi fő projekt elemek megvalósítása szerepel: a Házhajó utca mentén a „maradék” betonkerítés bontása, helyette új kerítés építése, kerítés bontás és építés a Völgyhajó utca mellett, 12 férőhelyes parkoló építése WC blokkal és öltözőkkel (az elbontásra kerülő közterületi WC épület pótlására), kertrendezés ivókúttal, „sütögető sziget” kialakításával, kerti pavilonok elhelyezésével, kerti út megvalósításával, futópálya létesítése hozzá kapcsolódó bemelegítő hellyel, öntözőrendszer kiépítése, kalandpark „függesztett világ” illetve Kneipp-ösvény kialakítása, Házhajó utcai, Molnár utcai közterületek rehabilitációja utcabútorok (padok, hulladékgyűjtő, kerékpártároló) kihelyezésével és szolár lámpák telepítésével.

A pályázathoz elkészített – Molnár-szigeti volt napközis tábor (Tündérkert) területét és környezetét érintő közösségi célú fejlesztéseket bemutató – fejlesztési koncepció az alábbi link alól tölthető le:
 
 Tündérkert fejlesztési koncepció